Overzicht restauraties

De restauraties in en om de San Zaccaria die door De Poorters gefinancierd zijn, vindt u op de plattegrond.

Gezamenlijk met andere comite’s werden restauraties gerealiseerd van:

  • Aula Magna in Ateneo Veneto
    • De Cappella Grimani in de kerk van San Francesco della Vigna (Sir Ashley Clarke memorial) (1996).
    • De houten Calvarie (Gekruisigde Christus met Maria en Johannes) in de kerk van het kerkhof San Michele (2001).

Marmeren bekleding van de Aula Magna in het Ateneo Veneto

Illustratie

In enkele maanden tijd is de restauratie van de marmeren bekleding van de wanden van de Aula Magna in het Ateneo Veneto di Scienze, Lettere e Arti voltooid. Het Ateneo is gehuisvest in het gebouw van de vroegere Scuola di Santa Maria en San Girolamo (beter bekend als Scuola di San Fantin), dat ligt tegenover het Fenice theater. Het is omstreeks 1600 ingrijpend verbouwd en toen grotendeels in de huidige staat gebracht. Het herbergt een zeer waardevolle bibliotheek met meer dan 40.000 titels en er hangen schilderijen van o.m. Tintoretto, Veronese, Palma il Giovane en Pietro Longhi. Deze renovatie is een gezamenlijk project van alle 25 Comités in de wereld, inclusief het Comité dat vorig jaar in Japan is opgericht.Restauratie meer dan nodig

De foto's - toegestuurd door Annalisa Bristot - zijn genomen op 29 juli en 3 augustus 2011.

Illustratie Illustratie Illustratie

Werkzaamheden in volle gang

De werkzaamheden kunnen variëren van eenvoudig schoonmaken tot verwijderen en vervangen van zwaar beschadigde delen. De eerste foto met het stukje schoongemaakte muur werd genomen op 1 augustus. De meest recente opname - schoonmaken van het kapiteel - dateert van 1 september.

Illustratie Illustratie Illustratie Illustratie


Trots op het resultaat

Illustratie Illustratie

Tijdens de poortersreis van oktober 2012 werden we bedankt door Dottore Camillo Tonino, Segredario Accademico dell' Ateneo Veneto. We konden met eigen ogen het resultaat van de restauratie aanschouwen. Bart Witsenburg heeft deze foto's gemaakt.